De kat die bijna stierf aan hooikoorts

Geplaatst op zaterdag 23 juni 2007 @ 22:25 , 426 keer bekeken

Katten hebben niet altijd een hondenleven. De Britse kat Bruno bijvoorbeeld lijdt aan astma en stierf onlangs bijna aan een hooikoortsaanval. Sindsdien krijgt het poezenbeest medicatie met een speciale inhaler.

De astma werd vorig jaar vastgesteld nadat de kat ademhalingsproblemen ontwikkelde. Hij kreeg dagelijks steroïden en een puffer toegediend, wat scheen te helpen. Maar sinds een koolzaadveld werd aangelegd vlak naast het huis, wordt Bruno zwaar op de proef gesteld. Sinds het veld in bloei kwam te staan, werd zijn conditie bijna ondraaglijk.

Intensive care
Annie Dickie, Bruno's eigenares, trok bezorgd naar de dierenarts om zijn lijden gedurende de zomermaanden te verlichten. "Zijn toestand was zo slecht dat hij bijna was gestorven. Hij heeft zelfs enkele dagen op intensive care gelegen door zijn astma."

Experten raadden aan om een nieuw soort inhaler te gebruiken, die past op de muil van de kat. De eigenares zag het eerst niet zitten, maar het bleek Bruno's hooikoorts toch fel te verminderen. Ook al vergde het enige tijd vooraleer Bruno gewend raakte aan het gezoem van de machine.

Geschat wordt dat één op 200 katten aan astma lijdt. De belangrijkste symptomen omvaten hoesten en moeilijk ademen. Volgens experten draagt de menselijke levensstijl (roken, stofferige huizen), menselijke dode cellen en zelfs sommige soorten kattenbakvulling bij tot de kattenastma.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: